onsdag 6. mai 2009

Hasj- sjokk for politiet i Narvik....

Ja, så va d atter en gang et faktum. Media, eller rettere sagt lokalavisa får endelig opp øyan førr d vi alle har visst lenge; Narvik e et "narkoreir". Ungdomma helt i begynnelsen av tenåran får merka på rullebladet sitt, og må innse at virkeligheta faktisk e ganske steinhard. Ja, faktisk like steinhard som miljøet de voks opp i.
Personlig syns æ d va på tide, huske sjøl fra tida på videregående, da d allerede den gangen va et omtalt tema. Tenke tilbake på gangen æ blei invitert på et vorspill som 18-åring t ei venninna, og fikk sjokk da æ innså etter ei stund at den egentlige festen foregikk på soverommet, me storbøtta i midten. Æ kjenne æ blir irritert!
"Politiet fortviler", ja, piss mæ i øret. Skjønne godt dem fortvile, førr d gjør æ å.
Jada, æ har hørt alle unnskyldningen, og sett alle effektan. Men, d e allikevel like trist når æ høre friske ungdomma som sitt og legalisere og rettferdiggjør d her førr sæ sjøl og andre. Intervjuet i Fremover her om dagen, der ungjenta si at "jeg skjønner ikke oppstyret, alt jeg gjør er å røyke en plante.." Føy til et liksom, og et atte, asså, så har du et meget gjennomtenkt og klokt utsagn.

Samtidig ringe d en eller anna ubetenksom leser inn t dagens telefon og påberope sæ følgende utsagn: " 80% av alle voldtekta skjer av nån i alkoholrus, men d e d ingen som tenke på. Hasjrusen derimot, e helt ufarlig, og det begås færre lovbrudd førrdi man blir rolig istedenfor idiot som i fylla". -Ka i fan??? E veldig begeistra førr statistikk og prosentregning, dersom man har bakgrunn for fakta, og ikke rein skjær gjetting. Så moralen e med andre ord, røyk dop, unngå å bli voldtektsforbryter. Herregud, akk og amen!
Jada, rusen e så myye bedre, man blir ikke fyllesyk, blablabla og atter bla! Akkurat d e en debatt æ ikke engang gidd å ta opp, æ velge bare å statuere med det faktum at Cannabis E og BLIR et narkotikum. Førr ikke å snakke om terskelen til andre rusmidla som blir så mye lavere når man først har begynt med et narkotikum som ofte omtales som "lett". Med tanke på de psykiske biviskningen, så e d alldeles ikke nå lett stoff, men hver sin smak.
Kjenne flere som prøve, og har prøvd å overbevise mæ om at d e æ som e syndern her, førr æ drekk jo faktisk alkohol, og d e jo ikke nåkka bedre. Ærlig talt så gidd æ ikke engang unnskylde mæ en gang, eller tenke tanken, førr æ forstår behovet førr å legalisere sin egen avhengighet ved å bruke "enn du da-metoden".
Førr all del, dåkker som har løst å holde på me d her, fell free, æ skal ikke stoppe dåkker. Alle som over 18 år har egen fri vilje, og dessuten full myndighet ifølge norsk lov, og det betyr at man gjør som man vil, heldigvis. Og, ja, førr nån kan d kanskje være like greit å bruke hasj istedenførr sprit, så man, Gud forby, blir "voldtektforbrytera", eller uanstendig på andre måta.
Men æ vil ha mæ frabedt å få amøbe-argumenta om kor bra d her e. Og så syns æ dessuten at dersom du skal ruse dæ på nåkka som faktisk kommer på rullebladet, og som ligg og syre sunn hodet og kroppen din i månedsvis etterpå, så kan du låse dæ inn på et hemmelig rom langt unna mæ; så slipp æ å måtte ta stilling t d faktum at du ødelegg førr flere enn dæ sjøl!
E virkelig glad førr at politiet begynn å forstå ting, og at det kommer fram i lyset. Sånn at om nån år, kan kanskje foreldra både i Narvik og Gudsforlatt omegn slippe ungdomman sine ut uten å vente dem hjem høy på nå anna enn livet. :)

Da va dagens frustrasjon ute av hodet...for now.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar